Főoldal

2012. máj. 27.

Kamillás szépség

Virágok: kamilla, körömvirág
Igazi nyári, vidám  hangulatot  szeretnél? 
Válassz kamilla virágot!

Egy kirándulás alkalmával szedhetsz a mezőn  egy nagy csokorral, de nemesebb változatát a piacról is beszerezheted. Mint a legtöbb természetes nyári virág, ez sem tartozik vágott virágként a tartósabbak közé. Élettartama vázadíszként 4-6 nap, amely persze függ a lakás hőmérsékletétől. Azonban puritán szépsége kárpótol minket. 

Ehhez a formához és mennyiséghez mindenképp szélesebb szájú öblös tartót válassz. 

Miután bokros jellegű virág (egy szár, több elágazás, több virágfej) könnyű lesz a vázába rendezned. Egy kis bokrocskát vágj a váza méretéhez és többit ehhez igazíthatod.
Ezután fogj össze a kezedben 2-3 kis kamillabokrot, tartsd középre a vázába. A másik kezeddel egyesével körbe rakod a kamillás bokrokat. Mindenképpen ügyelj rá, hogy körbe egy irányba, ferdén legyenek behelyezve, mivel igy szép, kerek, kiomló formát kapsz. Nekem volt még maradék 4 szál körömvirágom. Színvilága nagyon szépen passzol a kamillához. Utólag elszórva a kamilla közé szúrtam őket.  

Elsőre sikerült? Nagyon ügyes vagy!  Most az ingyenes online minitanfolyamon a virágkötészeti alaptechnikákat könnyedén elsajátíthatod. Csatlakozz a kreatív háziasszonyok népes táborához!
Kérdezz bátran! Örömmel segítek!

Virágos szép napot.

Nincsenek megjegyzések: