Főoldal

2012. jún. 4.

Felöltöztetjük a virágtartót!

Minden háztartásban "meglapul" egy-két befőttes üveg. Mire tudjuk használni?

Sokszor előfordult már velünk, háziasszonyokkal, hogy kaptunk egy szép csokor virágot, vagy kedvenc virágboltunkban megláttunk egy vidám, nyári összeállítást, esetleg piaci körutunk alkalmával nem tudtunk ellenállni az idős nénik frissen szedett portékájának.

Legelőször is  vízbe kell tenni a virágot! Válassz egy egyszerű tartót, arra készíts egy kis hangulatot!
                                                                                                                        Én most az előző bejegyzésben használt üveg kancsót, befőttes üveget, füles cserép kancsót fogom használni. A falusi romantikus stílus nagyszerű kiegészítője a csipkeszegély. 

Háztartásunkban vagy nagymama varrós készletében biztosan kallódik egy-két hosszabb darab, ha mégsem akkor méteráruboltból be tudod szerezni. Csinos kis gallérokat készíts a csipkéből, mégpedig úgy, hogy körbevezeted a száján és dupla hosszúságot vágsz belőle. A levágott szegélyt ráncolva az edény szájához fogod, és spárgával rögzíted. 
Ugye, hogy nagyon könnyű? Ezzel az egyszerű technikával nagyon kis csinos, mutatós vázád lett.

A másik szintén egyszerű technika maradék anyag felhasználásával történik.

Vegyes színű virágokból álló csokrétád van? Harmonikus összeállítást készíthetsz, ha a virágok színéből választasz egyet és, ahhoz keresel minél közelebbi  árnyalatú anyagot.
A képen lévő bájos díszítés nagyon puritán módon  megoldható. Az anyag közepére teszed a vázának valót, körbe összefogod és spárgával körbetekered. A tetején levágod a felesleget, és már csak a ráncok  eligazítása van hátra. Bármilyen színben, stílusban illeszkedő kötözőt használhatsz, legyen az csipke, spárga, raffia, stb.  

Az én csokrétám a ma reggeli piaci beszerző körutam egyik kincse. Vegyes színű búzavirág. Egyszerűen imádnivaló. A falusi romantika virágdekorációjába nagyszerűen beleillik, és ehhez a "ruhácskához" különösen jól passzol. 
A búzavirág száraz anyagként is használható, szárítás után is megőrzi a színét és formáját. Ne dobd ki, hiszen fel lehet használni!

A következő képeken, szintén a piaci beszerzésem másik kincse, a kerti harangvirág kapott helyet. Pár szál virág mutatós elrendezéséhez használhatsz csoportos elrendezést is.



Neked hogyan sikerült? Milyen anyagot használtál? Küldj egy képet, segítsük ötletekkel kreatív, virágkedvelő barátainkat! 
Szeretnél még hasznos tippeket, tanácsokat a virágok kezeléséhez? Jobb oldalt megtalálod a feliratkozást!
Virágos szép napot.

Nincsenek megjegyzések: