Főoldal

2012. nov. 4.

Egy konzervdoboz új élete II. - avagy Pompon pompa a polcodra

Kádár Ildikó vendégblogger, aki a gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándéköteleteket lépésről lépésre bemutató  Rapid Design oldal főszerkesztője, nemrégiben vázát készített a kiürült konzervdobozból. Íme itt a folytatás és egy másik technika bemutatása.


Ahogy ígértem, jön a második része a kidobásra ítélt, ámde annál sokkal többre érdemes konzervdoboz megmentésének, méghozzá olcsón, egyszerűen, de nagyszerűen.
Ebben a részben egy tároló dobozt készítünk.

Hidegre fordult az idő, így jólesik látni minden melegre utaló dolgot, úgyhogy elő a fonalakkal. Na nem kötni kell, ne ijedjetek meg! :-)
Ezúttal pomponokkal fogjuk beburkolni a kiürült konzervdobozt, nem is akárhogyan!

Lássuk mindezt lépésről lépésre:

1. Ugyanaz, mint az előző résznél, azaz végy egy kiürült konzerdobozt, aminek nem túl barbár módon sikerült leszedni a tetejét: erre például azok a fajták ideálisak, amik nyitó nélkül lehúzhatók.

2. Mosd el alaposan, töröld tisztára.
3. Vegyél elő akrilfestéket. Ilyet számos hipermarketben, szupermarketben lehet kapni készletben elérhető áron. Hogy milyen színűre festjük, tőlünk meg a fonalunk színétől függ. Nekem zöld és sötétlila fonalam volt, úgyhogy egy jó vidám és az őszhöz nagyon is illő színnel: sárgával festettem be az egészet.
4. Miután megszáradt, kenjük le az egészet decoupage lakkal (ragasztó és lakk egyben). Szellőztessünk sokat!
5. Álljunk neki pomponokat gyártani! Ifjú koromban egy alkotótáborban egy nagyon kedves iparművésznő tanított nekem egy nagyon gyors és egyszerű pomponkészítési technikát, amit azóta számos helyen látok keringeni a neten is. Megosztom Veletek:


6. Hogy mennyi pompont készítettünk, illetve milyen színűeket, rajtunk áll. Lehet csak egy színből is megoldani, illetve lehet úgy is, hogy az egészet beburkoljuk pomponnal.Ragasztópisztollyal vagy Technokol Rapiddal felragasztjuk szorosan egymás mellé a pomponokat. Ha szükséges, a végén még igazíthatunk a kilógó szálakon.Ugye milyen egyszerű volt? És még jó móka is. Már maga a pomponkészítés is. :-)


Én a sminkecseteim, szempillaspirálokat, szájfényt, szemceruzáim tartom benne. A hideg reggeleken jólesik ránézni, vagy megfogni, ha épp le kell vennem a polcról. :-)
További olcsón és nagyon könnyen elkészíthető szépségekért kattints a http://www.rapiddesign.hu/rapid-design-blog oldalra!
Kádár Ildikó

Nincsenek megjegyzések: