Főoldal

2013. jan. 27.

Egy elbűvőlő szépségű tavaszi virág, az ernyős madártej

Kevésbé ismert tavaszi hagymás virágunk az ernyős madártej (Ornithogalum) 

Cserepes, virágzó növénnyel leggyakrabban a virágüzletek kínálatában találkozhatunk januártól májusig. Hosszú virágszárat növeszt, így remekül használható vágott virágként is.
Különleges szépségét csillag formájú virágzata adja. Esküvői dekorációba gyakran szoktuk ajánlani. 

Hagymáját szobai körülmények között is tarthatjuk. Ha tavasszal szeretnénk ilyen virágot az otthonunkba, már decemberben ültessük el a hagymát. Az ornitogalum fényigényes, napfénykedvelő virág, így mindenképpen az ablak közelében helyezzük el és rendszeresen öntözzük. Elvirágzás után a hagymát pihentessük.
Ornithogalum dubium

Ha kertünkben szeretnénk, hogy pompázzon, akkor április-május időszakában célszerű kiültetni a hagymákat. Virágzása júniustól augusztusig várható. Fagyérzékeny, ezért a szabadföldbe ültetett hagymákat mindenképpen fel kell szedni. 

Ezt a szépséges, fekete szemes fajtáját gyakran ajánljuk menyasszonyi csokrokba. Elegáns megjelenése miatt csodás kiegészítője a fehér színvilágban készült csokroknak. Nézd meg most!
Ornithogalum arabicum
Remélem tudtam kedvet csinálni ehhez a szépséghez. Nézz körül kedvenc virágboltod kínálatában.

Virágos szép napot.

Forrás: képekre kattintva

1 megjegyzés:

Székely-Árkosy-Nóra írta...

Nyáron a szomszédos réten nyílik az ornithogalum umbellatum, ennek rokona. Gyönyörű. Régebben nagy csokrokat szedtünk és itthon elég sokáig elállt, mára leszoktam a virágszedésről. Nagy dilemma ez amúgy, mert tényleg szép ahol van, de itthon is szép meg a kislányok is szeretnek virágot szedni. Nehéz következetes természetvédőnek lenni. :D