Főoldal

2013. jan. 31.

Szeresd a boglárkát!

Hogy néz ki egy csodás tavaszi asztali dekoráció boglárkával?

Ha még kevésbé ismert számodra ez a pompás virág, akkor ez a bejegyzés Neked szól.
Mutatok pár kreatív ötletet a boglárkák összeállítására a hangulatos otthoni dekoráció kialakításához.


Kedveled a kontrasztos színösszeállítást? 
A narancs színű boglárkák remekül illenek a kékkel díszített kerámiákba. Nagy előnye, hogy már pár szál virággal mutatós tavaszi asztali dekorációt készíthetsz.

Vegyes színű boglárkák üvegvázában. Ahhoz, hogy ez ilyen szépséges legyen, bizony legalább 30 szál virágra van szükséged.
Nekem az ilyen "vegyes virágos" típusú csokréták tetszenek a legjobban. Minél vegyesebb annál szebb. Ha esetleg nem ismered a csokorban lévő virágokat, segítek. A boglárkákon kívül tulipánok, szellőrózsák (Anemone) és kamillák alkotják ezt a szépséget. A hozzávalók egész évben beszerezhetők a virágboltból, kivéve a kamillát. Ezt márciustól júniusig a virágboltból, utána pedig a mezőről tudod begyűjteni.
Bájos, egyszerű és ami a nagy előnye, kezdő otthonszépítő háziasszonyoknak ideális. Igazi tavaszi üdeség rózsaszin boglárka fürtös gyöngyikével (Muscari). Nézd meg milyen harmonikus összeállítás. Érdemes odafigyelned a színek összeválogatására.
Ismét egy vegyes hangulat. Tegyél nyugodtan különböző színeket! Itt remek harmóniát képez a tört fehér, krém, halvány rózsaszín, barack és kevés piros. És természetesen színben illeszkedik ehhez a tavaszi asztali dekorációhoz a tartó is.
Szeretnéd még harmonikusabban díszíteni otthonod a virágok segítségével? Alkoss az otthonszépítő háziasszonyokkal kreatív foglalkozásainkon! Itt találsz bővebb infókat, kattints! 

Ha nem ismered még a boglárkát, itt olvass róla.

Virágos szép napot.


Nincsenek megjegyzések: