Főoldal

2013. jan. 22.

Színkavalkád a tavaszi virágok látványával

Tavaszi dekoráció ötlet az asztalodra

Ma vegyes tavaszi hagymás összeültetésekre mutatok különböző variációkat. Vegyes színek, üde látvány, jó hangulat. Ezt garantálom Neked!


Itt az első képen aztán bőséges a virág összeállítás. Amire ügyelni kell, ha ilyen beültetést szeretnél: az alacsonyabb virágok, mint pl. a krókusz az edény szélére kerüljenek. 
Válaszd ki a helyet, hogy hova szeretnéd majd tenni. Ha fal elé tervezed, akkor elölről a virágok magassága szerint emelkedő legyen. 

Forrás: freizeitfreunde.de

Asztal közepére szeretnéd tenni a vegyes összeültetést? Akkor a virágokat középről, magasság szerint, körkörösen próbáld meg elhelyezni. Így gyönyörűen fognak látszódni a kompozíció közepén lévő virágok is. Ez egy ügyes elrendezés. Külön-külön vannak a hagymák a poharakban. 

Meg van az az előnye, hogy ha már így egy kicsit uncsi, akkor fogod és átrendezed :). Vagy ha már valamelyik hagyma elvirágzott, kikapod a sorból és átigazítod.
Ugye milyen egyszerűen nagyszerű!
A következő képen a virágok fajtájuk szerint vannak külön ültetve, de egymás mellé rendezve nagyon kellemes látványt nyújtanak. Ültető edény igazából bármi lehet: bélelt kosár, régi, kicsit ütött-kopott zománcos lábas, fém vödör, üveg tartóedény, stb...... . Legyél kreatív! 



Szerintem a fenti képekből  bőven  találsz inspirációt, segítséget, ha éppen egy kis tavaszi hangulatra vágysz. Munkára fel!

Csatlakozz a virágkedvelő "Otthonszépítő Háziasszonyok" táborához! Kérd most az ingyenes, 12 napos tanfolyamot virágokkal, ezt ide kattintva megteheted!

Ezt a tavaszi dekoráció ötletet láttad már:
Téli "depi" ellen .....

Ide kattintva követhetsz minket Facebook-on!

Virágos szép napot.

Forrás: wunderweib.de


Nincsenek megjegyzések: