Főoldal

2013. júl. 13.

Kreatív lakásdekoráció szárazvirágból

Szeretnél az asztalodra dekoratív szárazvirágból készült bokrétát? Miből készítsd el? Honnan szerezd be a hozzávalókat?

Újra divatba jöttek a szárazvirágból készült lakásdekorációk. 

A tapasztalataim azt mutatják, hogy a háziasszonyok elsősorban tartósságuk miatt kedvelik a szárazvirágból készült díszeket.
Ez az első számú nagy előnye. Viszont azt jó ha tudod, hogy ezeket a kompozíciókat, azért évente, kétévente érdemes kicserélni. Amikor már nagyon poros és teljesen kifakul a színe, akkor már inkább csúnya látvány egy szép lakásban.

Na de, nézzük csak ilyenkor nyáron miből is készíthetünk valami szépet.
Szoktál kirándulni a természetbe? Ott lehet csak igazán kincseket találni! Például vízparton sásfélét és  a mezőn kalászos zöldet. Az első csokorban a pár szál levendula és az egynyári sóvirág (piaci szerzemény) remek kiegészítői ezek a zöldek. Nem tudom, te hogy vagy vele, de ezek a visszafogott, tompa színek szerintem csodaszépek. 


Egy kis levendula a következő csokorba is került. A színe remekül harmonizál a szintén a mezőről szedett (júliusban nyílik) szamárkenyérrel (Echinops ritro). A színe miatt bekerült még egy növény ebbe a csokorba. Mégpedig a hagyma virága. Körbe díszítésnek egy kis rezgő és kalászos került ebbe a kerek bokrétába.


Van ám még a tarsolyomban egy szépség. Kicsit más színvilág. Ha szereted a sárga színt, akkor lehet, hogy ez is elnyeri a tetszésedet.
Szintén most nyílik a cickafark (Achillea). Megbolondítottam egy kis kaporvirággal és íme ez lett az eredménye. 


Amikor a képek készültek, akkor a csokrokban lévő virágok már szárazak voltak. A formájukat megőrzik hosszú időn át, viszont az idő múlásával kicsit fakulnak.

Szereted a szárazvirágból készült lakásdekoráció díszeket? Szoktál ilyen dekorációt tenni az otthonodba? Szeretnél valódi, használható gyakorlati tudást? Kérd most az Otthonszépítő Csomagot (3 ajándék Neked)! Kattints!

Facebook oldalunkon is remek ötleteket találsz! 
Virágos szép napot.

Nincsenek megjegyzések: