Főoldal

2012. júl. 24.

Filléres dekorációk a természet kincseiből!

Egy erdei séta alkalmával remek alapanyagokat gyűjthetünk!
Én is így tettem, mint már oly sokszor, hiszen a "nagy kert"  júliusban is bővelkedik  megannyi remekül használható kincsben. Ezek közül én most aranyvesszőből (Solidago, más elnevezése: aranyos vessző vagy veres gyűrűfű) készült variációkat mutatok. Igazi nyári virág, bár hozzáteszem a virágüzletek kinálatában egész évben megtalálható (lenne) holland importból.
Hogyan lesz ebből hangulatos dekoráció? Az alábbi képeken a Solidago-val készült  kreatív ötletek láthatók.

Nagyon egyszerű dekorációs elem a vidéki stílus kedvelőinek a faszelet.  A sárga virágot remekül kiegészíti a fagyal (Ligustrum)  most még zöld  bogyója és a murok (fehér). Körbefuttatásnak bármilyen indás ág megteszi, itt éppen a komló indája öleli körbe a virág dekorációt. 

Kreatív ötlet faszelettel








A következő képen megint egy nagyon klasszul használható kellék. Igazából ezt a méretet ágfának hívják, de én elneveztem kistuskónak,  igy a továbbiakban is ezt az elnevezést fogom használni. 
Kreatív ötlet kistuskón


Középen cickafark 

Fektetve és állítva is szép dekoráció, itt megint a Solidago-t használjuk díszítésnek.A virág dekoráció  kiegészítő fehér virága a mezei cickafark (Achillea), és a végén szintén a komló indás ága fut körbe. Alulról még egy kis díszítő elem: sárga bőrszalag köteg. Ezt a kreatív dekorációs ötletet te is könnyedén megvalósíthatod az alaptechnikák begyakorlása után.

g egy takaros díszítés, de most üvegre. Az előzőhöz nagyon hasonló kreatív ötlet a lefelé fordított üvegkehely, mely szerintem minden háztartásban megtalálható. Itt a talpára készül a szolid díszítés, szintén a mezei aranyos vessző ágacskáival. Vendégváráshoz kitűnő asztaldekoráció, akár csoportosan elhelyezve is.  Az alaptechnikák elsajátítása után a háziasszonyok kedvencévé válhat ez a forma. 
Kreatív ötlet üvegkehellyel
Kedvenc tartóim egyike következik. A vidék hangulatához finoman illeszkedik az ágacskákkal leragasztott kaspó. Egy magányos, rusztikus komód ideális hely lehet ennek a nyújtott dísznek. Kreatív ötletként száraz ágakat használtam, felülre hosszú szárral bimbósabb, alulra nyílottabb virágocskákat tettem. Még egy-két mini cserép és natúr rattan gömb a tökéletes összhang kialakításához.  
Ágacskás kaspóban
Filléres dekorációs ötletek, melyek
- ápolják a lelked, hiszen az erdőben feltöltődsz,
- otthonodban az alkotás öröme jó érzéssel tölt el
- a lakásban elhelyezve, jártadban-keltedben vidámságot áraszt
Tudtad, hogy a sárga színt az örömmel, boldogsággal, értelemmel és az energiával szokták összekapcsolni?
Kedvet kaptál, hogy kipróbáld te is ezt az új technikát?
Most az ingyenes kreatív mini tanfolyamon az alaptechnikákat kényelmesen elsajátíthatod.

Virágos szép napot.

Nincsenek megjegyzések: