Főoldal

2012. júl. 19.

Virág dekorációs ötletek a Bloom's magazintól

Kifinomult ízléssel készült dekorációs ötleteket hoztam a német Bloom's magazin kinálatából. 

Gyermeki rajongásom a természetes hatású tartók iránt kiolthatatlan. Nagyszerűen illeszkednek az általunk nagyon kedvelt falusi hangulatok világába. Sajna kis hazánkban csak ritkán látok hasonló virágtartót, pedig csodaszép kompozíciókat lehet velük készíteni.

Asztali dekoráció koszorú formában

Egy impozáns asztaldísz koszorú formában. A nyári fátyolvirág (Gypsophila paniculata) rózsaszín változatát színben remekül kiegészíti a kisvirágú krizantém fajta (Chrysanthemum santini). A virágok tartósságáról koszorú formájú vizes tűzőhabbal kell gondoskodni. 
Ez a csodaszép virágkötészeti kompozíció így kb. 1 hétig szép marad. Nagyon kreatív ajándék ötlet, ha virágcsokor helyett inkább egy alacsonyabb, asztalközépre helyezhető virágos dísszel lepnénk meg az ünnepeltet.
Élővirágos dekor félgömb formában

Még egy variáció a fátyolvirágra. Itt aztán nagyon szépen érvényesül a virágtartó minden díszítő eleme. Ágacskák, indák és színes laza kalászos alkotják az összetevőket rusztikus harmóniát árasztva. A fátyolvirághoz tubarózsa (Polianthes tubarosa) apró virágát használta a virágkötő. A kompozíció tömörségét az indák lazítják. 

Gyöngyvirág és rózsa a kaspóban

Te már részt vettél  az ingyenes mini tanfolyamon? Akkor ennek az elkészítése Neked már könnyű feladat. Fogj hozzá bátran a tanultak alapján, hiszen nagyon mutatós dekorációs ötlet az egyszerű kategóriából. A rózsák közül törékeny pici virágaival magasodnak a gyöngyvirág szálacskák. Az illat garantált. 
Mint egy puha pázsit. A tartó formáját követi az élővirág díszítés és az elmaradhatatlan szalag, így alkotva tökéletes harmóniát.


Rózsák tál formában

Még mindig a kedvenc stílusú virágtartóm, ezúttal egy impozáns forma vegyes színű virágokkal. A tartó színével harmonizáló rózsaszín, lila, krém árnyalatú virágok (rózsa, frézia) alkotják ezt a gyönyörűséget. 
Bimbós jázminág fut körbe az íven. Ez is egy illatozó szépség.





Vegyes virágok különleges formában
Még egy vegyes virágos

A kollekció utolsó darabja következik. Ez is egy szemet gyönyörködtető látvány. Az előző kreatív ötletben használt virágokkal készült, de itt jázmin nélkül. A szalag hangsúlyos szerepet kapott. 


A tartók minden esetben ki vannak bélelve, hiszen abba kerül a vizes tűzőhab, és így van a virágoknak víz utánpótlás. Mindegyik szépség kb. 7-10 napig ilyen mutatós marad. Ezek a kompozíciók (kivéve az első koszorú formát)  minimális gyakorlat után már könnyen elkészíthetők. 
Te melyiket választanád? Szeretnéd te is ilyen szépségekkel díszíteni az otthonod? Ismerd meg azt az érzést, amikor elkészül egy impozáns virágos asztaldísz! Az valami nagyon jó. Kérd most az ingyenes 4 leckét itt.
Virágos szép napot.
Forrás: Bloom's

Nincsenek megjegyzések: