Főoldal

2012. szept. 25.

A részletekben rejlenek a legjobb őszi dekoráció ötletek

Csodás őszi dekoráció ötletek a nyugalom jegyében a falusi enteriőr kellékeivel.

Tegyél egy apró részletet a teraszra vagy a lakásba. Használd az ősz szuper gyümölcseit, virágait és terméseit. 


Nézzük miket rejtenek a részletek. Kezdjük hátulról. Cink virágláda beültetés, melyben  a szürke évelő (Calocephalus) felváltva sorakozik a csarabbal (Calluna). Előtte antikolt fonott tálca nagyszerűen adja a hátteret a fehér gyertyáknak. Mellette az óriás dunsztos üveg telis-tele almával remekül megfér a ládában. Egy két színben illő tököcske csoportosan elrendezve legelöl, még egy Calluna a kosárban, mely ezzel erősíti a hátsó sor színvilágát. Nagyon szépen megkomponált együttes, minden részletnek megvan a szerepe.
Ezzel a költeménnyel kapcsolatban engedj meg nekem egy kis elfogultságot. Ez a tartó a szívem egyik csücskében van. Mit nem adnék, ha az enyém lehetne?! De sajna nekem nincs ilyen. Pedig én is tennék rá egy kis szőlőfürtöt, kicsit viseltes cserepeket, egy-két tő árvácskát. Sőt készítenék rá hortenzia girlandot, alul lógatnék le szakáll broméliát (Tillandsia) is. Mi jut még eszembe róla? A falusi milliő alapdarabja a fenséges őszi dekoráció kellékeivel. 
Még két őszi puritán csendélet vár a sorára. A fenti képen mintha az őszi dekorációs alapanyagok csak úgy ide-oda lettek volna téve. Pedig nem. Mindennek megvan a helye, a szerepe. Az almás kosár és az ősz színes leveleiből készült koszorú kapta a hangsúlyos helyet.  
Előtérben a kosaras beültetések. Mutatós őszi növények lépcsős elrendezésben, diszkáposzta, csarab, ciklámen és Senecio cineraria hamvas, szeldelt levélkéi többféle variációban. Csodásak, mégsem ők játszák a "főszerepet", szinte vezetik a szemet az elragadó hamvas kiegészítők felé. 

Neked melyik tetszett a legjobban?
Láttad már ezeket?
Virágos szép napot.
Forrás: képre kattintva

Nincsenek megjegyzések: