Főoldal

2012. szept. 24.

Elfogyott a konzervből az ananász? Hurrá!

Egy konzervdoboz új élete I. - avagy egy VÁZA születése

Kádár Ildikó vendégblogger, aki a gyors, egyszerű, olcsó design- és ajándéköteleteket lépésről lépésre bemutató  Rapid Design oldal főszerkesztője, megmutatja, hogyan lehet gyorsan, olcsón, egyszerűen nagyszerűt alkotni, ezúttal konzervdobozból.

A minap épp gyümölcsjoghurtot csináltam, és a kiürült ananászos konzervdobozt valahogy nem volt szívem kidobni. S milyen jól tettem! Mert végül is egy jó kis vázát gyártottam belőle: olcsón, gyorsan, látványosan.

Megmutatom, hogyan készül lépésről lépésre.

1. Végy egy kiürült konzerdobozt, aminek nem túl barbár módon sikerült leszedni a tetejét: erre például azok a fajták ideálisak, amik nyitó nélkül lehúzhatók.

2. Mosd el alaposan, töröld tisztára.

3. Vegyél elő akrilfestéket. Itt sem kell rögtön a Művészellátóba szaladni, de még egy hobbiboltba se, hiszen számos hipermarketben, szupermarketben lehet akrilfesték készleteket kapni ugyancsak nem borsos áron. Ha megvan a festék, mondanám, hogy engedd el magad és vezessen a fantáziád meg a kezed, de ez így túl általános lenne! :-)

Én éppen egy csíkosat készítettem: jó színeset, hogy minél vidámabb legyen. Mikor megszáradtak a színes csíkok, fekete festékkel kontúrokat festettem rájuk. Senki ne aggódjon, ha remeg a keze, nem egyenes a vonal, nem pont ugyanolyan széles a vonala mindenhol, stb.: szerencsére nem a Zsolnay Manufaktúra tart éves bemutatót, úgyhogy minél reszketegebb, annál bájosabb - ez legyen a jelmondatunk! :-)

 4. Ha megszáradt a kontúr is, akkor vegyünk egy decuopage ragasztót (ami mellesleg lakk is egyben) - na ezt tényleg hobbiboltban lehet kapni, de nem vészes az ára és jól fog jönni még nekünk máskor is. Kenjük le kívül a konzervdobozunkat - akarom mondani: vázánkat! Majd hagyjuk megszáradni. (Érdemes gyakran szellőztetni!)


Voilá! Kész a vázánk! Ugye milyen gyors volt?

Ha vázának nem jön be, ceruzatartónak még mindig elmehet! :-)


És akkor most biztos a Ti fejetekben is már az jár, hogy a kamrában sorakozó darabokat miként pingáljátok ki, ha ez ilyen egyszerű...
De várjatok egy kicsit: hamarosan mutatok egy másik technikát is a kiürült konzervdobozok másodvirágzására! :-) Folytatása következik......
További olcsón és nagyon könnyen elkészíthető szépségekért kattints a http://www.rapiddesign.hu/rapid-design-blog oldalra! 
Kádár Ildikó

A virágkötő javaslata a konzervdoboz kreatív használatához:
Tegyél tűzőhabot a dobozba és fej-fej mellé tűzdeld be a vörös rózsa fejeket (szépséges lesz sárga rózsával is, ha az élénkebb színeket kedveled). 

Az otthoni szerszámos ládában biztosan akad két 20 centis alumínium drót (harmonizál a doboz anyagával). Tekerd fel csiga formára mindkettőt, hagyjál kb. 6-7 cm szárat és tűzd egymás mellé a rózsák közé, úgy hogy a drótcsigák mintha feküdnének a rózsafejeken, de legyen közöttük kb. 1 cm. Akár így is hagyhatod, tartós dísz lesz belőle, hiszen szépen szárad, mármint a rózsa :). 
B.Betti

Nincsenek megjegyzések: