Főoldal

2012. okt. 2.

2012-es karácsonyi dekoráció trend a Bloom's magazintól

Az idei esztendő karácsonyi dekoráció trendjét a Bloom's magazin összeállításában mutatom meg.

Érdemes már most áttekinteni az otthoni dekoráció eddigi kellékeit, kiegészíteni egy-két stílusban, színben hozzájuk illő szép darabbal.
Inspirációnak pedig az alábbi képekből mazsolázhatsz.

Romantikus mesevilág ihlette az első összeállítást, melyben főszerepet kapnak a díszes barokk motívumok éppúgy mint a gyermekkort idéző kedvenc mesefiguráink. A fémes csillogás és a türkiz árnyalatok az idén is helyet kaptak a palettán.




A modern dekorációs elemeket felvonultató dizájnt a természetes, natúr és visszafogott stílus jellemzi. Szabálytalan formák, gyűrt, rétegelt és strukturális elemek kialakítása. Ez teszi egyedivé a modern otthonok dekorációját. Fontos szerepet kaptak a natúr anyagok: fa, gyapjú, nemez.


A következő összeállítás igazi alpesi hangulatot varázsol az otthonunkba. Itt kerül előtérbe a kézzel készített karácsonyi dekoráció. Ebbe a stílus világba nagyszerűen illeszkednek a rusztikus felületű kiegészítők, viszont itt a csillogás elmarad.  Itt jelenik meg a skandináv téli táj egy-két nagyon jellemző motívuma is. Az idén a piros ismét a szürkével kombináltan kerül egy stílusba. Újdonság a dekoráció ötletek között a kötött anyagok, kötött anyagot utánzó felületek (pl. kerámián. karácsonyfadíszen)  használata. 

Itt megint jelen van a fémes csillogás, visszafogottan, mivel inkább az antikolt, rusztikus felület dominál. Itt képviseli magát az elegáns Shabby Chic irányvonal is. Jellemző anyagok az üveg és a fém hatású szövetek. Az antikolt fém ebben a színvilágban harmonikus kiegészítője a nyers, meleg földszíneknek. 

Neked melyik tetszik a legjobban? Az én személyes kedvencem az idén:  legtöbb inspirációt a 4. trendi összeállítás adta. 

Ezt láttad már? 
Karácsonyi dekoráció kötöttben
Szépséges ajtódíszek az .....
Virágos szép napot.
Forrás: képre kattintva, Bloom's

Nincsenek megjegyzések: