Főoldal

2012. okt. 1.

Ovis kertépítés a Hortuson


"Kertész leszek, fát nevelek..."
Az emberpalanta.hu jóvoltából Csordás Judit élménybeszámolója következik.
Idén is megrendezésre került az Óvodások kertépítő versenye a Hortus Hungaricus kiállításon. 73 óvoda jelentkezett az országból összesen 3493 közreműködő gyermekkel. 128 kis kertet csodálhattunk meg a kiállításon.
Az óvodák jelentkezésük után virágládát, földet és fenyőkérget kaptak, a többi már a saját fantáziájukra volt bízva. Mivel a téma teljesen szabadon választott volt, ezért nagyon változatos mini kertek születtek.
Az eredményhirdetésen a főszervező, Ocskay Mária beszédében elhangzott, hogy a legértékesebb alkotások számára azok, amelyeken látszik a kis gyerekkezek munkája. A zsűri értékelte, hogy rengeteg termésállatka, kézzel készített emberfigura, kis házikó szerepelt az alkotásokban, melyek mind természetes anyagokból készültek. Külön megköszönte azoknak, akik a mezőgazdasági életből elevenítettek fel képeket (pl.: traktor, aratás, szőlőszüret).
Érdekes volt az is, hogy több kis kertben a mesevilágot ábrázolták a gyerekek (pl.: Százholdas Pagony, Mazsola és Tádé, Süsü a sárkány). Ocskay Mária elmondta: a zsűri nem igazán szereti a kompozícióba helyezett műanyag figurákat, hisz sokkal értékesebbek a kézzel készítettek. Ezzel ellentétben a bírálók elfogadták a gyermekek világlátását is, hisz fontos, hogy mi az, ami nekik tetszik. Az ő szemszögükből nézve lehet, hogy  a  kedvencük pont egy olyan kert lesz, amely Lego emberkékkel van benépesítve.
Mivel a zsűrinek nagyon nehéz helyzete volt, ezért nem osztottak ki külön 1., 2. és 3. díjat, hanem 3 különdíj került átadásra. Ezeket az alábbi óvodák kapták:
Alsóvárosi Óvoda Kölcsey úti Tagóvoda – Süni csoport

 Alsóvárosi Óvoda Vám úti Tagóvoda – Csiga-biga csoport



Oroszlány Város Óvodái

Nézd meg az Emberpalánta értékelését és a sok-sok képet  az Emberpalánta honlapján!
Virágos szép napot.

Nincsenek megjegyzések: