Főoldal

2013. jan. 17.

Korai kerti virágunk, az illatos hunyor (Helleborus odorus)

Tél végén, kora tavasszal nyíló szépséges virág: a kertek sztárja az illatos hunyor. Szerencsére egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A hunyor a boglárkafélék családjába tartozik. 
Hazánkban a természetben három fajtája fordul elő. Mindegyik védett növény!


Ha szeretnél a kertedbe egy ilyen csodás virágocskát, az ültetéshez a kertpont.hu segít neked. 
"Manapság a legelképesztőbb színvariációk jelentek meg a piacon. Ismertek sötétvörös, majdnem fekete és sárga változatok is. Leginkább a nem bókoló virágú változatok kedveltek. Az alapfaj lassú növekedésű, 35-45 cm magas növény (szélessége 30-40 cm). Félárnyékos-árnyékos helyet, de némi napot és nedves talajt kedvel. 
És hogy mennyire korán nyílik, a kép is bizonyítja

Szépen mutat páfrányok és árnyékliliomok társaságában.A mind levelével, mind virágával díszítő fajták tartása nem igényel különösebb szakértelmet. A virágok akár 8-10 hétig is virítanak. A meszes talajt, félárnyékot vagy a mélyárnyékot kedvelik. A rövidebb száraz periódusokat, egyesek a nyári szárazságot is elviselik. 

Februárban ajánlott a visszametszeni, hogy minél mutatósabb megjelenésűek legyenek kibomló virágai. Miután magot érlel, és azt el is hullajtja, az újonnan fejlődő növények nem mindig hasonlítanak az anyanövényre."

És akkor mutatok még pár nagyon szép, különlegesebb színű változatot.Neked lesz ilyen a kertedben?
Virágos szép napot.

Forrás: kert.hu, pinterest

Nincsenek megjegyzések: