Főoldal

2013. jan. 21.

Vidám, tavaszi színkavalkád: kankalin

Egy igazi kora tavaszi, vidámságot hozó színkavalkád jellemzi a kankalint (Primula).

Ezt a korai évelő virágot, mely hatalmas színválasztékban kapható, bátran merem ajánlani, ha könnyen kezelhető tavaszi virágra vágysz. Szinte az első tavaszi napsütés már előcsalogatja a szépséges virágokat.
Kis csoportokba ültetve a legmutatósabb. 
Ez gyönyörű színű szártalan kankalin (Primula vulgaris)

A virágüzletek kínálatában már január elejétől-közepétől megtalálható.  A fűtött, meleg (20-25 fokos) lakásban viszonylag rövid ideig él. Ha szobai körülmények között szeretnéd tartani, mert pl. kaptál névnapra ajándékba egy cseréppel, egy kis segítség a tartásához. 
Egy különleges színű primulka

Igyekezz minél hűvösebb helyet találni neki. Az ideális 13-15 fok. Ha ennél melegebb a hely, akkor fokozottan figyelj a vízellátására. Lehetőség szerint ne hagyd kiszáradni a földjét. Hetente kétszer merítsd bele egy vödör vízbe, úgy hogy csak a földje érjen bele. 20-30 másodpercig hagyd benne. Ez idő alatt jól megszívja magát. Érdemes naponta az alsó csúnya leveleket tőből eltávolítanod. 
Vegyes színek összeültetésével remek hatást érhetünk el

Amennyiben a virágocskád túlélte a fűtött lakás okozta megpróbáltatásokat és van kerted, akkor ültesd ki a fagyok elmúltával. Tapasztalatból mondom, hogy az időben kiültetett virágok még május elejéig csodás virágzással hálálják meg a gondoskodást.
Gömbös kankalin (Primula denticulata)
És akkor következzen még két szépséges fajtája.....
Japán kankalin (Primula japonica)
Szobai kankalin (Primula obconica)
Remélem tudtam kedvet csinálni Neked, ehhez a remek virághoz.
Virágos szép napot.
Forrás: képekre kattintva

Nincsenek megjegyzések: